Riku Mäkelä

Maantieteen opiskelija
Maantieteen ja geologian laitos, Turun yliopistoriku1

” Maantieteessä minua kiehtoo eniten kokonaisvaltaisuus. Tieteenala yhdistää sekä luonnon että ihmisen toimintaa”.

Olen Turun yliopiston maantieteen ja geologian laitoksen opiskelija ja tuleva aineenopettaja. Aloitin maantieteen opinnot syksyllä 2009 ja tavoite on valmistua keväällä 2015.

Maantieto ja biologia olivat jo lukiossa kiinnostavimmat oppiaineet ja kirjoitinkin molemmat ylioppilaskirjoitusten reaalikokeessa. Maantieteessä minua kiehtoo eniten kokonaisvaltaisuus. Tieteenala yhdistää sekä luonnon että ihmisen toimintaa.

Toimeksiantona saadussa Pro gradu- työssäni tutkin kuntien sisäisen joukkoliikenteen järjestämistä. Tutkimuksessa on tarkoitus selvittää, kuinka suhteellisen pienehköt kunnat Suomessa järjestävät oman joukkoliikenteensä. Työn tilanneet kunnat haluavat saada lisätietoa oman joukkoliikenteensä järjestämiseen ja kehittämiseen.

Tulevaisuudessa aion työskennellä maantiedon ja biologian opettajana joko yläkoulussa tai lukiossa. Olen aloittanut myös terveystiedon sivuaineopinnot ja siitä tulee kolmas opetettava aine. Opintojen ohessa olen tehnyt eripituisia sijaisuuksia sekä yläkoulussa että lukiossa. Kehotan kaikkia opettajaksi haluavia ja opiskelevia tekemään sijaisuuksia jo opintojen aikana. Näin saa arvokasta kokemusta opettamisesta ja paremman käsityksen opettajantyöstä kokonaisuutena.

Riku Mäkelä, rvmake@utu.fi


Riku Mäkelä kirjoitti Ympäristö ja rajat -teemaan aiheesta: Luonnonvarat rajoja ylittämässä

 

Mainokset